Motorrijden voor het goede doel

Er worden jaarlijks vele acties gehouden voor allerlei goede doelen. Denk aan rondjes hardlopen voor de sportclub, de jaarlijkse kinderpostzegelactie of collecteren van deur tot deur. Maar motorrijden voor het goede doel kan natuurlijk ook! Zo zijn er ook dit jaar weer vele motortochten die wij speciaal voor het goede doel gaan rijden.

tocht

We rijden dit jaar tochten voor een paar van onze vaste goede doelen. Doelen die opkomen voor zieke kinderen die wij op deze manier een mooie dag te kunnen bezorgen. Ook zamelen we geld in door tochten te rijden voor stichting Kika.

Al jaren rijden wij onze tocht van het zuidelijkste punt van Nederland naar het noordelijkste punt van ons land. Deze toch rijden wij samen met ongeveer 40 á 50 enthousiaste motorrijders in de maand Juni. Veel van deze enthousiaste leden rijden al jaren met ons mee en dit voelt dan ook als een familie die elk jaar weer bij elkaar komt en herinneringen met elkaar deelt.

Al 10 jaar lang rijden Jan en Christina met ons mee om ons te verzorgen bij pauzes of noodgevallen. Elk jaar zijn er altijd wel wat kleine problemen die door Jan en Christina kunnen worden opgelost. Zo hebben wij elk jaar wel motoren die langs de weg staan met brokken of niet weg kunnen rijden door een defecte of lege accu, daar heeft Jan dan een jumpstarter of een hele reeks originele Yuasa accu’s op voorraad voor. Christina verzorgt al vele jaren de catering, door haar genieten wij iedere pauze van een lekkere lunch van broodjes en fruit. Een paar jaar geleden had één van onze leden een lelijke val gemaakt waarbij door Christina haar EHBO kennis dit lid weer opgelapt kon worden met een paar verbanden en zijn weg weer kon vervolgen naar het eindpunt.

Alle leden van onze club willen Jan en Christina hier onwijs voor bedanken, zonder deze twee zouden wij niet elk jaar met een gerust hart op pad gaan!

Daarnaast rijden er elk jaar mensen mee die oorlogsgebieden zijn ontvlucht. Deze mensen proberen wij door bij ons achterop te zitten te laten zien hoe Nederland er van noord tot zuid uitziet, van de glooiende heuvels van limburg tot de vlakke wegen van Friesland en alles daartussen. Wij bedanken daarom ook graag de organisatie van Benoemen en Bouwen die ons in contact brengt met deze mensen. Wij vinden het mooi om zo ons steentje bij te dragen aan de integratie van vluchtelingen.